Flexibels in schoorstenen

Dakdekker Scherpereel – Wij helpen u uw schouw renoveren

Flexibels in schoorstenen

Het is belangrijk over een goede schouw te beschikken als je met een kachel of inzethaard stookt maar dat wil niet zeggen dat een bestaande gemetselde of uit schouwpotten opgetrokken schouw, hoe-dan-ook met een inox flexibel ‘getubeerd’ moet worden als je een nieuwe kachel of inzethaard aanschaft. In de meeste gevallen gebruik je de oorspronkelijke, klassieke schouw gewoon verder!

Een schouw krijgt in de loop der jaren evenwel het een en ander te verduren. Vervuiling, (regen)waterinsijpeling, schoorsteenbrand, roet-en rookinfiltratie, blikseminslag, creosootaccumulatie, condensatievocht en simpelweg de ouderdom van de schoorsteen zijn allemaal redenen waardoor een gemetseld schouwkanaal mettertijd poreus wordt. Zo’n dichtheidsprobleem –of soms ook een te grote schouwdiameter- leidt tot schouwtrek- en rookafvoerproblemen van allerlei aard. In die gevallen biedt het plaatsen van een schouwvoering met inox flexibel een oplossing. Flexibels in schoorstenen plaatsen is de beste techniek om een beschadigde schouw zonder al te veel werk, vuil en moeilijkheden te renoveren.

Een schouwflexibel wordt uit één stuk gemonteerd

Makkelijker installeren, minder plaatsingskosten, vrijwel geen risico op roestvorming en losscheurende individuele buisnaadverbindingen zijn uitgesloten.
Een flexibel werkt trek-bevorderend. De binnenkant van een flexibel is glad en niet-poreus: Roet kan zich amper vasthechten, dus een kleiner risico op schoorsteenbrand. Het vegen van een flexibel verloopt makkelijker, sneller, properder en efficiënter dan bij een gemetselde schouw en met langduriger resultaat.

Image module
U kunt o.a. in de volgende regio’s op ons rekenen
Kortrijk, Bissegem, Marke, Aalbeke, Wevelgem, Gullegem, Heule

Heeft u bouw- of verbouwingsplannen in het vooruitzicht?

Contacteer ons dan vrijblijvend.

Contact

Vraag een offerte aan

Reken op de expertise van Dakwerken Scherpereel – vraag vandaag nog uw offerte aan, wij contacteren u zo snel mogelijk!

Offerte