Isolatie werken

Dakwerken Scherpereel – uw beste keuze voor isolatiewerken

Een goed dak valt of staat – figuurlijk dan – met goede isolatiewerken.

Het spreekt voor zich dat je een zo goed mogelijk geïsoleerd dak wil, want dat betekent een fikse besparing op de energiefactuur. Scherpereel helpt je niet alleen met isolatie zelf, maar we brengen je ook op de hoogte van de mogelijke subsidies, premies en belastingvoordelen die met de werken aan je dak gepaard gaan. Zo ben je altijd zeker dat je verwarmingskosten zo laag mogelijk worden gehouden, dankzij goede isolatiewerken.

Je kan je dak op twee manieren isoleren: langs de binnenzijde, en langs de buitenzijde. Een isolatie langs de binnenzijde is vaak goedkoper en kan worden aangebracht zonder dat de pannen van het dak moeten. Isolatie langs de buitenzijde is effectiever, maar ook iets duurder, en wordt vaak gedaan bij nieuwbouwprojecten of renovaties.

PUR (polyurethaan) en dan vooral PIR (polyisocyanuraat)…

…zijn zeer populaire keuzes voor isolatiewerken: zowel voor een plat als voor een hellend dak. Hierbij worden er dikke platen onder het houten geraamte of de spanten vastgemaakt. Ook kunnen de platen op de zoldervloer worden geplaatst.

PIR-platen hebben een zeer hoge isolatiewaarde, een relatief kleine ecologische voetafdruk, en zijn bovendien zeer brandveilig. Het nadeel is wel dat je met ruimteverlies zit in de kamer als je isolatie aan de binnenzijde plaatst.

Ook isolatie met behulp van spijkerflensdekens gebeurt aan de binnenzijde van het dak. Glaswol of rotswol zijn de meest gebruikte opties omdat ze naast warmte-isolatie ook zorgen voor een akoestische isolatie.

Isolatie langs de buitenzijde van het dak wordt ook vaak “Sarking” genoemd.

Bij een Sarkingdak worden er langwerpige platen bovenop de kepers geplaatst, in plaats van onder de kepers bij een isolatie langs binnen. Doordat deze platen naadloos op elkaar aansluiten, is er minder warmteverlies dan bij een isolatie langs de binnenzijde van het dak. Een extra voordeel is dat je binnen geen ruimteverlies hebt.

Een Sarkingdak laat je best plaatsen door een ervaren dakwerker. Een goed dak is niet enkel waterdicht, maar ook luchtdicht. Dakwerken Scherpereel is een geregistreerd aannemer met jarenlange ervaring in de sector. Wij laten je niet in de kou staan!

Image module
Image module
U kunt o.a. in de volgende regio’s op ons rekenen
Kortrijk, Bissegem, Marke, Aalbeke, Wevelgem, Gullegem, Heule

Heeft u bouw- of verbouwingsplannen in het vooruitzicht?

Contacteer ons dan vrijblijvend.

Contact

Vraag een offerte aan

Reken op de expertise van Dakwerken Scherpereel – vraag vandaag nog uw offerte aan, wij contacteren u zo snel mogelijk!

Offerte